vrijdag, februari 27, 2009

KR Tribunal

Het is 30 jaar geleden dat de vietnamezen binnen gevallen zijn, en de Khmer Rouge verdreven werd. Voor de heersende regering een reden om dit te vieren. De opposite spreekt van een bezetting door de Vietnamezen.
Vorige week is het Khmer Rouge Tribunaal van start gegaan. 30 jaar na de "overwinning" op de Khmer Rouge , moet er dus gerechtigheid komen. (Diegenen die extra info willen: klik hier.)
Jammer genoeg staat er vaak een artikel in de kranten over corruptie in het gerecht, of ergens bij de advocaten , werknemers, politiekers... Hopelijk komt er de beloofde gerechtigheid.

maandag, februari 23, 2009

mama en papa

Hallo hallo,

Mijn mamie en papie zijn weer veilig in Belgie. Het is reuzeleuk geweest. Bij hun aankomst zijn we enkele uren zoet geweest met het openen en genieten van cadeautjes. Ik dacht dat ik chocola niet miste, we kunnen dat hier immers kopen. Maar de chocola van in Belgie is toch nog altijd beter. En fondant chocola, zonder noten of een of andere vulling vinden we hier niet.
En de pralines hebben gesmaakt, ge kunt dat niet geloven... Stefaan heeft nu nog een paar duvels en hoegaerdens te gaan. Vorig weekend hebben we ne babybel open gedaan. Is dat smaken, met een goeie baguette.

Met mijn ouders zijn we eerst naar Kratie, richting noorden van Cambodia, gegaan, gaan kijken naar de dolfijnen. En we hadden echt geluk, ze kwamen ons regelmatig begroeten. Nadien zijn we naar Kampong Cham geweest, waar we gewandeld en gefietst hebben, tussen de rijstvelden, langs kleine dorpjes.
De week nadien zijn ze op de tempels van Angkor Wat gaan bekijken in Siem Reap. Moe maar voldaan zagen wij ze terug in het weekend. De laatste week was een weekje aan het strand. Heel straffe zon, zodanig dat ze rood als een kreeft terug in Phnom Penh aankwamen.

Het bezoek heeft deugd gedaan, een vleugje uit Belgie.