woensdag, mei 27, 2009

Dengue

Hoi hoi,

Ondertussen zijn we weer een weekje verder, en Stefaan is aan de beterhand. Zijn hoofdpijn , duizeligheid en koorts zijn vollledig weg, maar hij is nog wel moe. Het immuunsysteem is zich dus aan't herstellen. Stillekesaan zo. Donderdag mag hij weer gaan werken. Waarschijnlijk halve dagen beginnen.

zaterdag, mei 23, 2009

Thailand

In Thailand gingen we duiken, kijk maar:

En diee mijn zijn sikske is ook nen belg, toevallig. Met hem zijn we 2 dagen gaan duiken.

En onze kapitein:

vietnam

Typisch Vietnam, maar zeer handig tegen de zon:De "floating market", waar iedereen zijn inkopen kan doen:


En als de mensen naft nodig hebben:


en wij samen:

maandag, mei 18, 2009

Thailand

Hoi allen,

Net nog een weekje verlof gehad. Deze keer zijn we naar Thailand geweest. We hebben alle twee een duikbrevet, en wouden daar nog een gebruik van maken. We vlogen eerst naar Koh Samui, om van daar de boot te nemen naar Koh Tao. Op dat eiland zijn ongelofelijk veel duikoperatoren. Dan is het natuurlijk kwestie van er ne goeie uit te kiezen. Een van hen werd uitgebaat door een Nederlander. Super vriendelijke mens. Daar hebben we een aantal duiken gedaan, met een Belg als instructeur, nog een Belgische als duikmeester, nog nen Tsjech en nog wat Duitsers. 't Was een leuke bende. We hebben heel wat mooie koralen gezien, mooie visjes, grote en kleine.
Een bepaald ogenblik was er zelfs een kleine aanval van een "triggerfish" (wat is dat in het nederlands?). Jammer genoeg hebben we de whale shark niet gezien. Die was er blijkbaar ook, sommigen hebben hem gezien. Maar op het moment dat wij op die welbepaalde plaats duiken, is hij weg.
De laatste dag had Stefaan vreselijke hoofdpijn. Even dachten we dat het van het duiken was, maar het bleef duren. Zondag namen we de vlucht terug naar Cambodia. Moesten we zo'n papiertje invullen of we wel gezond waren. Bij aankomst in Cambodia was er een warmtescan (Stefaan niet gedetecteerd, hoewel met koorts), geven ons papiertje af (Stefaan heeft ingevuld dat hij koorts en hoofdpijn heeft), lopen we naar de politiecontrole en zijn we buiten. Waar zijn die quarantaines??
Vandaag, maandag, is het nog steeds niet over en Stefaan gaat naar de dokter waar ze hem onmiddellijk in een isolatiecel plaatsen. Swine flu? Na een uur blijkt van niet. En het is geen malaria. Dus waarschijnlijk is het dengue fever, of knokkelkoorts, maar dat weten ze pas zeker na 5 dagen.
Dengue fever heeft dezelfde symptomen als malaria, is ook veroorzaakt door een mug, maar 1 die overdag bijt, maar er zijn geen medicijnen tegen. Dus, veel slapen, veel drinken, vloeibaar voedsel innemen, en hopen dat het snel beter wordt...