woensdag, februari 24, 2010

aanleg straat

Aan de school waar ik les geef zijn ze een nieuwe straat aan 't aanleggen. Een beton baan. Eerst zijn ze bezig geweest met de ondergrond vol te leggen met stenen, dan moest alles mooi gelijk gemaakt worden.


Boven op stenen komt er dan een "net" van bamboostokjes. Het is goedkoper dan ijzer, dus wordt bamboo gebruikt als "versteviging".Eens dat af, beginnen ze beton te maken en vakken beton te gieten. De beton voor de ganse sraat (zo'n 200 meter) wordt gemaakt met 1 (!) betonmolen.Ouders van leerlingen willen hun kindjes graag zo dicht mogelijk aan de poort afzetten, dus rijden ze maar door de werken heen.

zaterdag, februari 06, 2010

Den bouw

De bouwsector heeft effe moeilijk tijden gehad in Cambodia tijdens de crisisperiode. Deze dagen is het weer een beetje aan het verbeteren. Hier en daar en worden nieuwe gebouwen gezet, en af en toe worden gewoon nieuwe verdiepingen gezet op bestaande gebouwen.
Stellingen zoals in Belgie bestaan hier niet echt, maar ze gebruiken bamboestokken. Bamboestokken voor stellingen of voor ondersteuning.

En als je goed kijkt zie je nog een emmer die met een katrol omhoog getrokken wordt.