dinsdag, maart 23, 2010

Similan islands

Midden februari hebben we een weekje verlof genomen. En het grote voordeel hier is, neem een vlucht van een uurtje, een aansluitende vlucht van nog een uurtje en je staat in Phuket. Thailand is ons buurland nu, en daar maken we gebruik van om een kijkje te gaan nemen. En deze keer zijn we weer ... gaan duiken.

Aangekomen in Phuket, hebben we genoten van het prachtige strand, om de dag nadien te vertrekken met de minibus en nadien de speedboot naar onze "live aboard".

De eerste keer dat we een live aboard gedaan hebben, en het is ons wel bevallen. 4 dagen leven op een boot, 4 duiken op een dag, en verwend worden met lekker eten. De eerste duik was gepland om 7u 's morgens, dus uitslapen zat er niet in.
Maar eens we boven kwamen stond het ontbijt al op ons te wachten. En 's avonds na de prachtige duiken kregen we meestal ook nog eens een prachtige zonsondergang voorgeschoteld.
Voor de geinteresseerden onder jullie, onze onderwaterwereld bestond uit ghost pipefish, unicornfish, lionfish, bluespotted stingrays en... mantarays and leopard shark (of zebra shark). Ik ken jammer genoeg de namen in het Nederlands niet. Om toch een beeld te geven, effe fotootjes gepikt van op internet:

woensdag, maart 10, 2010

hitte

hallo hallo,

Het warme seizoen is aangebroken. Vorig weekend hebben we de temperaturen van 37 graden Celsius gehaald. Het maximum sinds de metingen begonnen zijn, is 38 (waarvoor dank aan onze papa, die voor de thermometer gezorgd heeft). Dat belooft voor in april, wat normaal de warmste maand is.
We moeten zelfs onze boiler van de douche niet meer aanzetten, sowieso warm water. Ook handig om af te wassen.
De huisbaas zei onlangs dat het zou regenen, voor het regenseizoen nog. En, gisteren was het van dat. Ineens uit het niets (zo lijkt dat toch), begon het te gieten. Vandaag was het al een pak frisser. Alle, nog een maand en een half en het regenseizoen, en de afkoeling, kan beginnen...