zondag, april 25, 2010

Een tijdje geleden dat we naar de Similan eilanden geweest zijn, maar we hebben onlangs foto's gekregen van iemand die samen met ons op de boot zat. En hier zijn we een aantal van.
op het 2de verdiep (of hoe noem je dat) van de boot waar iedereen na het duiken een verfrissing of lunch kan genieten.

Van op de boot springen we in het water, klaar voor de duik. Wie vindt er ons??

Maar hier zijn we dan onder water:

vrijdag, april 16, 2010

Phnom Tamao

Net voor Stefaan vertrok naar Belgie, hebben we nog uitstapje gedaan naar Phnom Tamao. Phnom Tamao ligt zo'n 45 km van Phnom Penh. We zijn er naartoe gereden met onze motorbike, een rit van zo'n klein anderhalf uur.
Daar ter plaatse is er een"zoo". Eigenlijk is het een "wildlife resscue center". Een heel groot domein is opgedeeld in verschillende gebiedjes, waar dieren die achtergelaten of mishandeld zijn, opgevangen worden en een nieuwe thuis krijgen. Zo konden we er heel wat dieren te zien krijgen die hier in Cambodja leven. Zo hadden we het Sambar Deer, een soort hert, krodokillen, de sun bear (zonneberen??), olifanten, maar ook tijgers.
Ook hele mooie vogels gezien, arenden, fish eagles, pauwen, parkieten,...

Het is zo'n groot domein dat iedereen er met de auto of motorfiets in rondrijdt. Het grappige is dat de Cambodjanen ook geen stap te veel gaan zetten (het is nu ook wel gigantisch warm) en zo dicht mogelijk tot bij de dieren achter de omheining rijden.meer foto's: Phnom Tamao april 2010"