woensdag, mei 12, 2010

Enkele kilometers buiten Phnom Penh, krijg je al onmiddellijk een ander beeld van Cambodja. Heel wat dingen worden langs de straat verkocht in kraampjes in de hoop dat het doorgaand verkeer iets zal kopen. In bepaalde regio's vind je dan mago's, een km verder vind je bessen, enz. En meestal is het niet 1 kraam of standje, maar dan vind je er een stuk of 5 a 10 dezelfde naast elkaar.
We passeerden ook een vlees-kraam. Dat vlees hangt daar, vermoed ik al de hele dag, weliswaar in de schaduw, langs alle passerende auto's en moto's en...

Als mensen iets gekocht hebben moeten ze ermee naar huis natuurlijk. In de auto is makkelijk, maar niet iedereen kan zich een auto permitteren. Dus maar op de motorbike.


Ook de Bond van grote en jonge gezinnen heeft hier nog wat werk. Gezinsuitstapjes worden wel ondernomen. Maar, waarom een auto kopen als je toch met iedereen op 1 motorbike kan?
Een ander vevoermiddel is de remorque. En, de veel gebruikte typische kroumaa. Doet iedereen denken aan de Khmer Rouge. Hier heeft dat helemaal die link niet meer. Het is gewoon een lokale stof, dat kan gebruikt worden als sjaal (bescherming tegen wind en stof), rok voor de mannen, of gewoon een stofvod, zoals onze kuisvrouw doet.

Nog een leuke foto uit Phnom Penh. Op de middag is het tegenwoordig zo warm (eigenlijk de hele dag), dat iedereen zijn activiteiten op een laag pitje houdt, of zelfs stop zet. Een siesta dus. Voor veel "tuktuk-drivers" is dat het moment om even gebruik te maken van... de ongelofelijk handige hangmat. Dat kan je overal gebruiken!
Sommige tuktuk-mannen gaan zelfs 's avonds niet naar huis, omdat dat in een andere provincie is, zodat dit hun huis en bed is.