dinsdag, juni 15, 2010

examen

In het zesde middelbaar, grade 12 hier, is het nationaal examen. Dit examen is vrij belangrijk omdat het je je diploma van het secundair verschaft. Leerlingen moeten daarvoor naar een andere school, krijgen vaste zitplaatsen die ze al een week op voorhand weten,...
Op facebook kwam ik net 2 foto's tegen die een mooi beeld geven hoe het eraan toegaat.
En het is echt, want dit is 1 van mijn leerlingen. Commentaar van de leerlingen: Exam today a lot of fun. (hoe konden ze trouwens een foto trekken in het examenlokaal??)

voetbal

Ook hier volgen we het voetbal, en we hebben geluk. De openingsceremonie en de match vonden plaats om 19 en 21u in Cambodja.
Gisteren zijn we gaan kijken naar Nederland. Een geweldig tijdstip, 18u30. Ons avondeten voor den tv. Stefaan is nu aan 't kijken naar Portugal tegen Ivoorkust.
Fijn dat voetbal zo populair is in Azie, zodat ze de uurregelingen wat aangepast hebben.
En eens de belangrijkere matchen er aan komen, en ze hier kot in de nacht gespeeld worden, vliegen we naar Belgie. Halve finales en finale kunnen we, 't is te zeggen vooral Stefaan, in Belgie zien...Jiha!

woensdag, juni 02, 2010

Hallo hallo,

Het regenseizoen is begonnen, we kunnen weer wat afkoelen. Momenteel is het overdag nog wat warm , maar na de regen scheelt het bijna 10 graden.
Onlangs zijn we gepasseerd aan de campus waar Stefaan werkt. En met mijn fototoestel in de hand ben ik in gang geschoten.

De campus heeft een leuke speelplaats met wat bomen en groen. Cambodjanen vinden dat geweldig, 't is te zeggen, vooral de schaduw vinden ze geweldig, zodat ze niet te bruin worden.


Met hier en daar nog wat kleur, zelfs in het droogseizoen.
En links boven is er een lokaal dat VVOB als kantoor heeft.
Alle scholen zien er ongeveer hetzelfde uit, zelfde structuur, zelfde kleur. Alleen, meestal is het een kale speelplaats zonder bomen of enig groen.

Op deze school is er een nieuwe directrice en jammer genoeg moeten er ook hier nu de bomen aan geloven. Waarom? beton lijkt hen mooier en geeft niet zoveel stof als deze rode grond...