woensdag, oktober 27, 2010

Gitaarles

Vandaag de eerste gitaarles. En daarna thuis ... solsleutels en broeder jacob.


woensdag, oktober 13, 2010

Straatleven

Het leven speelt zich hier nog steeds in het water af. Ganse delen van het land, waaronder jammer genoeg ook de campus in Kandal, staan onder water. Als de camera opgedroogd is nog wat meer impressies.

Soms valt het weer goed mee en dan kan het de moeite waard zijn met een camera de straat op te trekken en min of meer willekeurig wat foto's te nemen van het leven op straat. Veel mensen vermijden de files door te werken waar ze wonen, zoals onderstaande kapper.
Cyclo's verdwijnen stilaan uit het straatbeeld, maar vooral rond de Central Market kan je ze nog vinden.Electriciteitskabels zijn even onmisbaar in het Cambodjaanse straatbeeld als verkeersborden in Vlaanderen.Meer foto's zijn te vinden hier. Voeg gerust commentaar toe bij de foto's.

maandag, oktober 11, 2010

Een regenachtige dag in Kandal

Momenteel is het regenseizoen in Kandal. Meestal valt dat wel mee. Een uurtje of twee regen per dag, en de rest zonneschijn. Vandaag was het anders. Leuk was wel dat alle verkeer herleid werd tot wandelen, en een occasioneel bootje. Gelukkig is dit eerder uitzonderlijk.


Voor wie er niet genoeg van kan krijgen, nog wat meer foto's hier.

vrijdag, oktober 01, 2010

In Bunaken hadden we een klein feestje. De lokale fanfare was komen spelen. Het vreemde was dat het vrij westerse fanfaremuziek was, gespeeld op lokale instrumenten.

Sommige instrumenten zijn herkenbaar: de saxofoon, de bombardon achteraan, dwarsfluiten uit bamboo gemaakt. Andere zijn lokale makelij:
Eigenlijk heeft het wat weg van schuiftrompet. De verschillende tonen worden bekomen door de grote koker te verschuiven.
Op andere dagen werd er ook vaak muziek gespeeld door de staff en dive masters. Hun muziek instrument was een lokale "contrabas".
Leuk detail, om de snaren vast te klemmen, had deze "muzikant" een plastieken bekertje gebruikt. Dat doet minder pijn aan de vingers... En de snaren leken gewoon op een dunne wasdraad.