maandag, februari 21, 2011

nieuw appartement

We zijn ondertussen bijna 2 maand in ons nieuwe appartement ingetrokken.  Een pak groter, ruimer, en meer lichtinval.  Wat ons vooral over de streep getrokken heeft, is het mooie ruime terras.  Enkele fotootjes om een idee te krijgen van onze nieuwe woonst:
Onze woonplaats, met in de verte de deur naar het terras. 

De keuken, niet meer zo roze, maar mooi wit.  Nog altijd eenvoudig en Cambodjaanse stijl, maar veel kastjes, en genoeg ruimte voor die paar keer dat we zelf koken.

Onze slaapkamer.  We hebben onze eigen badkamer, beter en mooier afgewerkt dan in het vorige appartement (weg met de roze tegels).  En we hebben een bad.
En dan ons terras: 

Het terras is aan de zuidkant.  Maar, met een goed afdak, is er nog volle zon op het terras.  Als we 's avonds een beetje over ons terras hangen en naar het westen kijken, kunnen we soms een mooie zonsondergang zien.

Voila, een wandeling door het huis geeft jullie een beetje een idee waar en hoe we wonen.

woensdag, februari 16, 2011

Nog meer blogs!

Voor degenen die graag blogs lezen (en wie leest er niet graag blogs?), zijn er onlangs enkele interessante blogs in de "blogosfeer" bijgekomen.

1. http://stefedu.blogspot.com/http://stefedu.blogspot.com/

Deze originele blog vertelt vooral over onderwijsthema's.  Het bijhouden van een blog is een vereiste bij de cursus "Technology Enhanced Learning"  aan de Open University UK.  Ik volg de cursus in het kader van een Master in Online and Distance Education.  De blog is dus in het Engels, maar voel je gerust geoepen om een kijkje te gaan nemen.


2. http://themoonlooksthesame.blogspot.com/.  


Deze nog originelere blog volgt het relaas van Elien en Karlien, twee stagestudenten wetenschappen van de Arteveldehogeschool in Gent.  Ze werken gedurende 4 maanden mee met het VVOB programma in Cambodja.

donderdag, februari 03, 2011

halloha

Hier zijn we weer na een tijdje niets van ons te laten horen. Niet dat er hier niets gebeurd is, maar ja.

Sinterklaas is ook hier gepasseerd.  Ik was mijn schoentje vergeten te zetten, maar Sinterklaas heeft mij dat niet kwalijk genomen. Geen speelgoed, maar dingetjes om van te smullen.

En de laatste maanden schieten hier de coffee shops uit de grond als paddestoelen.  Tot nu moesten we thuis zelf onze koffie maken, met de koffie uit Belgie, om een goeie koffie te hebben.  Er waren hier en daar bars die goeie koffie hadden/hebben, maar niet zo veel.
Het lijkt dat er elke maand nu een nieuw koffie bar open gaat, en meestal goeie koffie (zegt Stefaan), maar ook goeie fruitshakes, en een pateke of cakeje.  Geweldig toch.
Voor mij wordt het een warme chocomelk, maar ik krijg hem dan ook mooi afgewerkt:


Onlangs is er ook een nieuwe winkel open gegaan en weet je wat we daar onverwacht vonden?
  Jawel, kijk maar goed.  Naast de Leffe, hoegaerden en stella vinden we nu chimay. 
En van dat te zien kregen we zin in ne belgische plat.  Vandaar dat stefaan ballekes gemaakt heeft, en ik de tomatensaus en puree. 
Van dit te zien krijg ik weer honger en ga zo dadelijk ook iets verorberen se.