woensdag, juli 02, 2014

Golden Gate

Ondertussen is het al bijna 2 weken geleden.  Onze trip naar Golden Gate Reserve.
Stefaan moest naar Bethlehem voor een workshop en dan hebben we er een weekend aan gekoppeld naar Clarens.  Clarens is de uitvalsbasis voor Golden Gate Reserve.  Een klein, rustig en toch toeristisch dorpje omgeven door de bergen met hun prachtige kleuren., die mooi uitkomen bij zonsondergang.  
Toen we aankwamen in de vroege avond, lag onze B&B al in de schaduw van de bergen.  En daardoor was het al een pak kouder.  Maar, met onze verschillende lagen pullen en fleecen, handschoenen en mutsen waren we voorbereid.  Die nacht werd het -8 graden.

Na een stevig ontbijt de volgende dagen gingen we dan op weg naar het natuurpark. De rit naar daar was al practhig.  Na ons toegangsticket gekocht te hebben kregen we een kaartje in onze handen gestopt en konden we beginnen aan onze wandelingen.  De grotere wandeling van 4 uur was niet goed aangeduid en er werd ons aangeradn die maar niet te doen.  Dan toch maar een kortere wandeling doen.      

Na de wandeling reden we met de auto nog even verder door het gebied.  Jammer dat er geen fietsen te huur waren, want dit zou ideal geweest zijn.


Op zondag maakten we eerst nog een wandeling vooraleer terug huiswaarts te keren.    De wandeling liep langs de bergen aan de B&B en gaf ons een mooi zicht op Clarens, gelegen tussen de bergen.  Van bovenop kregen we ook een mooi beeld van de verschillende huizen en settlements.  In het centrum van Clarens staan de grotere huizen met grotere tuinen, bewoond door de blanken.  Verder weg zie je de kleinere huizen, kleinere tuinen (of geen tuinen), bewoond door de zwarten.  De settlements van de zwarten zijn geen sloppenwijken en de meeste huizen zijn van steen.  Maar, ze moesten daar gaan wonen ten tijde van de apartheid, en de scheiding tussen blank en zwart is nog steeds zeer duidelijk.