vrijdag, oktober 31, 2014

The Cape

We hebben net 2 weekjes Kaapstad en omgeving achter de rug.  Wat een prachtige streek. 
Na onze vlucht vanuit Joburg (zelfs de piloot gebruikte dit), pikten we onze huurauto op aan de luchthaven en waren we op weg. 
Wat opvalt als je Kaapstad binnenrijdt, is tafelberg, waarvoor de stad bekend is.  En, het is een prachtig beeld. 
Na enkele dagen de stad te verkennen, trokken we naar Kaap de Goede Hoop.  Niet het meest zuidelijke punt, van Zuid-Afrika, maar wel een zeer mooie plaats.  De weg ernaartoe, Chapman’s Peak Drive, gaat langs de kliffen en geeft enkele spectaculaire zichten. 

De sterke wind aan Kaap de Goede Hoop, maakte het wat fris.  We zagen er veel vogels (Stefaan hoopte op de albatros, maar het waren Kelp Gulls, ik ken jammer genoeg de vertaling niet) en zeehonden.
De dag nadien kregen we pinguins te zien.  Schattige beestjes. 
Daarna redden we door naar Hermanus waar we walvissen te zien kregen.  Diegene die we zagen waren the ‘Southern right whale’, zo genoemd omdat het de ‘juiste’was om te doden omdat deze veel olie bevatten.    De walvissen komen daar naar de baai tussen juli en oktober om er te zorgen voor de kleintjes
Hermanus zelf is naar Zuid-Afrikaanse normen al heel wat toeristischer geworden de laatste jaren.  We verwachtten een drukke bedoening, maar toen we aankwamen leek het een klein dorpje aan de kust te zien.  Rustiger zelfs dan Duinbergen. 
Onze volgende stop was een prachtig natuurreservaat, met hopen elanden en bontebokken, sommigen met kleintjes  


En ook de struisvogels hadden kleintjes, 

Ook zagen we enkele bergzebra’s.  Daarnaast hebben we heel wat geleerd over vogels in Zuid-Afrika.  Foto trekken en dan opzoeken welke dat was (ja, Staf, ‘t is van dat, we hebben de smaak te pakken).
Onze bungalow lag gelegen aan de rivier en ‘s avonds bij de braai (BBQ) kregen we er een mooie zonsondergang bovenop.  

Nu was het tijd om meer landinwaarts te trekken.  Op weg naar Paarl.  Een prachtige route, velden omgeven mooi omgeven door bergen.  Dit zorgt voor een goed klimaat om druiven te telen.  En ja, er zijn heel wat wijngaarden, waar je da nook wijn kan gaan proeven en kopen (hopen zij).   Gevaarlijk als je daarna nog moet rijden. 
Om te vermijden dat onze bankrekening leeg zou zijn na het bezoeken van die wijngaarden trokken we naar het westen.  Paternoster kan een leuk dorpje aan de kust zijn, maar door de bewolking en koude wind, gaf het een beetje een triestige indruk.  Maar, het was een goede uitvalsbasis voor ‘West Coast National Park’.  Zal zeer mooi zijn als de bloemen in bloei staan, in augustus-september.  De typische vegetatie hier is fynbos. Hebben we dus gemist.  Gelukkig zagen we nog proteas in bloei.  


En, het was duidelijk het broedseizoen, Reigers en aalscholvers met hun kleintjes,De Cape, zoals ze hier zeggen, wat een mooie streek.  We hebben ervan genoten.