dinsdag, november 25, 2008

Nieuwe gsm

Hallo hallo,

We zijn hier nog maar een paar maand en Stefaan heeft al een nieuwe gsm gekocht. Nee, nee, geen speciaal nieuw model. Zijn vorige gsm is gestolen, of verloren, of... Enfin, hij moest een nieuwe kopen. Een eenvoudige Nokia, en geen namaak, hebben we snel gevonden. Nadeel: nieuw gsmnr. En net nu de visitekaartjes gedrukt waren.
Maar, hier in cambodia koop je een gsmnr, moet je een copie van je paspoort geven, zodat het gsmnr aan je naam gekoppeld is. Je kan dus gewoon naar de gsm operator gaan en een nieuwe sim-kaart kopen met hetzelfde nummer. Je betaalt hiervoor 1 dollar en je bent weer gesteld. Opnieuw bereikbaar voor iedereen.
Ik stond er versteld van dat zoiets kan in Cambodia, maar niet in Belgie.

vrijdag, november 07, 2008

verlof

Vorige week was er een drink aangeboden door de Belgische consul uit Bangkok. Hierbij hebben we dan nog eens wat belgen leren kennen. In Cambodia is er een ere-consul, maar voor echt belangrijke en ingewikkelde dingen moeten we bij de consul in Thailand zijn. Af en toe komt ze naar Phom Penh, en kan je op "consultatie" gaan.

Volgende week hebben we een weekje verlof owv een grote feestdag. Phnom Penh gaat vol lopen met volk voor het water festival. We beginnen het nu al te merken, meer volk, meer verkeer,... Er worden een miljoen mensen in de hoofdstad verwacht.
Het waterfestival is een feestdag op het einde van het regenseizoen waarbij de goden worden bedankt en gevraagd om een goede oogst. Tegelijkertijd is er ook een traditie van bootwedstrijden. Dit is dan weer een herinneringen aan de koning uit de 12de eeuw of zo, die vijanden wou bestrijden met de beste roeiers van het land. Om die te vinden hield hij een wedstrijd.
Het is blijkbaar een echt evenement, waarbij roeiers uit het hele land naar Phnom Penh komen met hun mooi beschilderde boten. (hopjavascript:void(0)
Bericht publicerenelijk foto's op het volgend berichtje)