woensdag, december 24, 2008

Kerstmis

Hallo hallo,

Deze avond op kerstavond gaan we eens lekker uit eten. Het voelt hier niet echt als een kerstsfeer aan. Geen sneeuw, zelfs niet koud, geen verkleede sneeuwmannen, geen kerstmuziek in de winkelstraten,...
Er wordt hier een beetje kersmis gevierd, maar dan hoofdzakelijk door de westerlingen die hier wonen. Elk westers restaurant heeft nu dan ook een kerstmenu opgesteld, hier en daar zie je een verlichte kerstboom. Aan sommige kraampjes verkopen zelfs kerstman-mutsen (wat hier eigenlijk een belachelijk is).
Hopelijk zitten we deze avond toch een beetje in de kerstsfeer met ons tweetjes.
Maar, aan jullie allen, een zalig kerstfeest en een gelukkig voorspoedig nieuw jaar toegewenst.

zondag, december 07, 2008

Sihanoukville

En hier zijn we alweer met een ander bericht. Net na het waterfestival zijn we vertrokken voor een paar daagjes kust. Effe rustig gaan uitblazen, wat lezen, en genieten van het strand.En 's avonds lekker eten, verse vis, op het strand, met de voeten in het water door de opkomende getijden.
Hoewel er lang vertoeven niet nodig is, omwille van de drukte: zeer veel toeristen, zowel buitenlanders als Khmer, en veel verkopers, hebben die paar daagjes er tussenuit hebben deugd gedaan.

Voor de leerkrachten onder jullie nog een laatste weetje. In de klasse van november staat er een mooie reportage over VVOB in Cambodia, waarbij er wordt uitgelegd wat VVOB daar doet.
De niet-leerkrachten onder jullie kunnen de klasse downloaden en kunnen de reportage ook zo doornemen.

Waterfestival


Hallo hallo,

Alweer een hele tijd geleden dat we iets laten weten hebben van ons. Sinds het vorige berichtje hebben we een weekje verlof gehad, is er het waterfestival gepasseerd en zijn we naar Sihanoukville geweest.
Het waterfestival in Phnom Penh was een gezellige drukte. Net alsof je naar de wei in Werchter aan het wandelen bent. Naar het waterfestival komen kijken is een echte familieuitstap.
De bootraces, waar het eigenlijk allemaal om te doen is, zijn spectaculair en kleurrijk. Op 1 boot bevinden zich zo'n 30 roeiers, die al staande, allen tegelijk moeten roeien. Verschillende provincies van het land sturen hun beste roeiers, die een heel jaar lang getraind hebben, die week naar Phnom Penh.
Diegenen die meer foto's willen zien, kijk eens op de volgende site.
Stef, de vriend van Nadia die ook bij vvob werkt, heeft een hele reportage gemaakt over het waterfestival.