donderdag, september 30, 2010

Indonesie

Nadat Jan en Mieke vertrokken waren, zijn we er zelf ook nog even tussenuit geknepen. 2 weekjes Indonesie. We zijn op het eiland Sulawesi naar Bunaken en Lembeh straat gegaan. Enorm mooie plaatsen om te duiken.
Op Bunaken, een klein eiland, logeerden we in mooie houten hutten. Geen grote luxe, maar wel mooi verzorgd en netjes. Vandaaruit deden we uitstappen om te gaan duiken. Telkens veel kleuren, veel koralen, veel visjes, af en toe een schildpad , mooie naaktslakken.
Nadien zijn we naar Lembeh straat geweest. Helemaal anders dan Bunaken. In Lembeh straat zie bij het duiken geen koralen, geen grote vissen, geen schildpadden, maar super mooi gecamoufleerde, kleine vissen. Zo zagen we de "blue ringed" octopus, mooie "frogfish", maar ook mooie krabben, squid.
de "frogfish":

de "blue ringed octopus":


Vanuit onze hut, hadden we een mooi zicht op de zee, vooral 's avonds met vaak een mooie zonsondergang en mooie kleuren

zondag, september 05, 2010

Jan en Mieke

Hallo hallo,

Eind augustus hadden we het blijde bezoek van Mieke en Jan. Na een vlot verlopen vlucht, kwamen ze hier moe maar blij toe. Van de luchthaven naar "huis" maakten ze onmiddellijk kennis met de tuktuks en het drukke, chaotische verkeer, en nog in een lichte regenbui. Het regenseizoen is nog steeds bezig. Dezelfde avond zat de eerste lokale maaltijd achter de kiezen, nadat we van een eerste cocktail (de vrouwen) en een pint (de mannen) genoten hadden. Er zouden er nog vele volgen.

De eerste dagen hebben we temidden het chaotische stadsleven enkele niet zo historische gebouwen, het genocide museum, het koninklijk paleis en vele cocktailbars bezocht.


Nadien zijn we even de jungle in getrokken. We verbleven op een leuke rustige plaats van waar we een trekking deden naar de zeer mooie Tatai watervallen. Na een gevecht met bloedzuigers en opletten voor slangen kwamen we aan.

De volgende stop was in Battambang, waar we een dagje rong gereden hebben met de motorbike, te midden van de rijstvelden op modderige, slipperige veldwegen. Genieten van de groene omgeving, een "praatje" doen met de plaatselijke bevolking, die zeer vriendelijk zich afvraagt wat deze "barangs" hier doen.

In Siem Reap hebben we dan na een laatste cocktail, voor mij tenminste, afscheid genomen van elkaar. Mieke en Jan bleven nog even daar om nadien naar Bangkok te gaan. Wij gingen naar Sulawesi, gaan duiken.

Wie nog meer foto's wil zien, kan hier terecht.