zaterdag, april 28, 2012

environmentalist

Slecht nieuws in Cambodja.  Er zijn niet veel mensen die hier begaan zijn met de natuur, en als ze zich durven inzetten, worden ze vaak tegen gewerkt en bedreigd.  Vrijdag is er "environmentalist" gedood. 
Meer info kan je lezen op de bbc-website of in de lokale engelstalige krant.

donderdag, april 12, 2012

Gedroogd voedsel

Temperaturen zijn hier ideaal om uw eten te drogen, zeker nu in het droge, warme seizoen. Vis, vlees en fruit worden gedroogd om dan langer te kunnen bewaren. Ook overschotten van rijst zie je soms langs de kant van de straat.
Vorige week zag ik dat de eigenaars van ons appartement, die onder ons wonen, hun bananen te drogen harden gelegd. En wat is er nu beter dan een vogelkooi om te vermijden dat je bananen niet worden opgegeten door vogels?

posted from Bloggeroid

zondag, april 01, 2012

Mekong river swim

Het is nu net middag en we hebben al een heel programma afgewerkt. Deze morgen zijn we vroeg opgestaan ( en dat op een zondag) om te vertrekken naar het startpunt van de zwem-oversteek . Na een stevig ontbijt sprongen we op de brommer en 3 km verder stonden we al in de file. De ochtenddrukte in Phnom Penh.
Na nog eens 6km langs een lelijke weg, met tuterende auto's en brommers rond ons kwamen we aan aan het vertrekpunt.
Met de boot werden we dan over gebracht en wij moesten terug zwemmen. En Ja, we hebben het gehaald. Op het einde was de stroming wel lastig, maar we hebben het weerstaan. Ik ben fier op mezelf. En fier op mijn ventje. Met zijn 8min 42 sec heeft hij een derde plaats gehaald.

posted from Bloggeroid