donderdag, november 29, 2012

Spellingsfouten

In het Engels kan je blijkbaar ook d/t fouten maken. En hier maken ze zelfs grote posters zonder eerst een spellingscheck te doen.

posted from Bloggeroid

zaterdag, november 17, 2012

Asean

Dit weekend zijn er heel wat meetings met wereldleiders en andere belangrijke mensen van grote organisaties zoals het IMF, ADB, WHO etc.  Dit allemaal owv de ASEAN-top. Allemaal goed en wel, maar nu hebben ze ook straten afgezet om hen vlot door het verkeer te laten gaan. 
Omwille van ASEAN zijn de scholen gesloten op maandag en dinsdag.  Die dagen is Obama hier om deel te nemen aan de ASEAN Summit. 
Maar, vrijdag en zaterdag waren de straten ook al volledig geblokkeerd.  De straat van mijn school was afgezet.  Ik kon nog net op tijd door, maar sommige leerlingen en leerkrachten waren net iets te laat, en moesten te voet naar de schoolpoort. 
Het grappige is, (hoewel, vooral hatelijk als je zelf in het verkeer zit) dat de politie hier het verkker stil legt aan kruispunten en verkeerslichten om de VIPs door te laten, maar eens de VIPs gepasseerd, gaan de politie aan de kant staan en laat het verkeer zijn gang gaan. Resultaat: volledige chaos. Ritsen kennen ze hier niet, en, groen licht betekent dat je moet proberen voorbij de witte lijn te geraken.
Ik verbaas met er over hoe Cambodjanen het allemaal laten gebeuren, verkeersagressie komt hier weinig voor.  Het zijn eerder wij die eens vloeken (mooi in het nederlands zodat niemand ons verstaat natuurlijk :) ).