vrijdag, september 15, 2006

Sukhotai

Beste lezers,
Aangekomen in Sukhotai, een andere voormalige hoofdstad van de Thai. Ook hier mooie Boeddha's en bovendien enkele uitmuntende guest-houses, zoals het Ban Tai guesthouse, gerund door vriendelijke Vlaming Ronnie. Veel Belgen hier, onder andere een Joker groep - geleid door Azietrotter Chris Terryn uit Borgerhout - , aangetrokken door de "steak met friet" die er op het menu staat. De moesson laat ook van zich horen. Uren regen en (bijna) alles onder water. Geplande fietstocht valt letterlijk in het water. Morgen een marathonrit terug naar Bangkok, visum ophalen en beginnen denken aan de Chinezen...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Els en STefaan,
Wij hebben vorige zomer ook in deze guesthouse overnacht, best wel grappig! Het was er goe.

Wij hadden gelukkig gene last van de regen daar en zijn dus effectief met de fiets naar de ruïnes gereden. We waren met 4 (een ander koppel nog) en een gids van het guesthouse. Ze gaf onderweg de nodige uitleg bij de rijstvelden, bij de dorpjes, en een klein houtfabriekje enz. Vanaf ginder moesten we dan alleen rondrijden tussen de ruines en daarna alleen terugrijden (maar 2 keer gemist, voor de rest echt wel tof). In Soukotai zelf heeft Koen ook nog een kappersbezoek gedaan.
Amuseer jullie nog. Wij zijn nog steeds met 2 trouwens. Spannend voor de volgende weken.

groetjes,
Annelies

Stefaan Vande Walle zei

Hallo Annelies,
De fietstocht leek ons idd de moeite, jammer, die moesson toch. Mochten jullie nog tips hebben voor goede guesthouses in Thailand, dan mag je dat gerust laten weten.
En, nog altijd met twee?