zaterdag, september 17, 2011

Cambodia

We zijn ondertussen weer ongeveer 2 weken in Cambodja.  En een aantal dingen vielen ons op na even weg geweest te zijn. 
Zo zijn er hier gsm's te koop met 2 sim-kaarten.  Dan kan je kiezen welke "provider" je gebruikt om goedkoop naar je vrienden of familie te bellen.  En als je ergens gaat eten, leg je toch uw gsm op de tafel! Niet 1, maar 2! En vorige week zagen we iemand met 3 gsm's.  Zou die dan 6 sim-kaarten hebben?  Hoe weet je nog welke sim-kaart in welke gsm zit? 

Vorige week had ik platte band met de fiets.  Ik had mijn banden laten oppompen, en 1 km verder: BOEM. Het grote voordeel hier is, dat je 5 meter te voet verder met, en dan een mechanieker langs de straat tegen komt.  Een half uurtje wachten en er zat een nieuwe binnen- en buitenband op en ik kon weer verder fietsen naar huis.

De dag nadien werd ik er weer eens duidelijk aan herinnerd dat de fiets onderaan de ladder staat in het verkeer, net boven de voetganger. Brommers worden aan de kant "geduwd" door de auto's, fietsers worden opzij "geduwd" door brommers.  Het had net geregend toen ik naar de winkel ging, en ik werd even mooi opzij verdreven, in de plas. Merci.

Ik de winkel vond ik onlogische prijzen.  Een klein flesje shampoo van 100 ml kost 0.5 USD, een fles van 400 ml kost  2.80 USD. Ik dacht hoe groter de verpakking, hoe.... whatever.


Maar, we zijn ook weer in het land van vriendelijke mensen, het land waar het altijd warm is, ook als het regent, waar we altijd in een oplucht zwemband kunnen zwemmen, waar het eten en kleren en.. goedkoop (kunnen) zijn,...