woensdag, juli 12, 2006

Orang Oetan

Beste lezers,
Na een dag, waarin we ons record in aantal gebruikte vervoermiddelen hebben gebroken (metro - ferry - taxi - vliegtuig - taxi - bus) zijn we aanbeland in Indonesie, meerbepaald op het eiland Sumatra. Een korte stop in de hectische hoofdstad Medan en dan een bus naar Bukit Lawang. Net dezelfde bus als Anne en Joke, die net zijn aangekomen uit Jakarta. De volgende dagen zullen we samen reizen. Het dorpje - of wat ervan overblijft na een desastreuze vloedgolf in 2003 - ligt aan de grens van het Gunung Leuser nationaal park. Het park is een van de laatste "strongholds" voor de Orang Oetan - vertaald mensaap. Een aantal van de apen zijn hier terecht gekomen na mishandeling elders en worden opnieuw voorbereid om te overleven in de jungle. Tweemaal daags wordt voedsel voorzien waar de apen vrij naartoe mogen komen. Handig voor ons, bezoekers, die de apen zo in close-up kunnen bekijken. Indrukwekkend hoe sterk de gelijkenis is met mensen. Gelaatsuitdrukkingen, karaktertrekken en gedrag zijn heel herkenbaar. Een driedaagse trek in het nationaal park brengt ons naar de wilde orang oetans, gibbons en hornbills. Terugkeren doen we via "tubing" - aan elkaar gebonden banden - over de rivier.

1 opmerking:

timpi zei

Ha, onze wereldreizigers zijn weer ergens opgedoken! Ik heb eventjes de tijd gevonden om jullie reis uit te tekenen op een kaartje. Jullie maken er wel een potje van met zo'n kris-kras reisplanning... ; )

Ondertussen missen jullie hier de heruitzendingen van de "sample minds" en "fc de kampioenen", ons klein Juneke die al niet meer zo klein is, de hittegolven die ook het nieuwe Geo-Instituut teisteren, en de Belgische zomerfestivals...

grtz : )
de bende van wijgmaal