maandag, juli 31, 2006

PADI

Beste lezers,
De vorige dagen hebben we ons in het diepzeeduiken gestort. Prachtige koraalriffen en een goede Vlaamse instructeur, Stijn uit Oostduinkerke, overtuigden ons om eindelijk de PADI open water cursus te volgen. Een dag theorie, een halve dag in het zwembad, 4 duiken en een examen - alletwee geslaagd met grote onderscheiding, goed van ons, he - en we hebben ons diplomaatje, waarmee we wereldwijd tot 18m kunnen duiken. Morgen dan van start met deel twee. 5 duiken, elk rond een specifiek thema. Verplicht zijn een diepe duik (30m) en een navigatieduik en misschien een nachtduik, wrakduik en naturalist duik - aandacht voor marien leven en ecologie . We blijven dus nog eventjes hier in Padang Bai, het rustige vissersdorpje tussen de "resorts" Sanur en Candi Dhasa.

1 opmerking:

Anoniem zei

Op 26 februari ontsloeg het casino “Nagaworld” in Phnom Penh (Cambodja) 14 werknemers en vakbondsleden. De werkgevers gebruikten het excuus van “de internationale financiĆ«le crisis” om af te rekenen met een goed georganiseerde en actieve vakbond die aan het onderhandelen waren over loonsverhogingen, gelijke beloning van lokale en buitenlandse werknemers, vakantieregeling en bonussen. Het bedrijf heeft een inkomen van 141 miljoen USD per jaar (periode 2006-2008) terwijl de werknemers er gemiddeld 115 USD per maand krijgen.

Op vraag van de Cambodjaanse Federatie voor Werknemers uit de Diensten en Toerismesector (CTSWF) stuurden ACV-CSC en Wereldsolidariteit in april een brief naar Nagaworld en de ministers van toerisme en werk om de ontslagen werknemers onmiddellijk terug in dienst te nemen en de vrijheid van vereniging te respecteren. Deze brief bleef tot nog toe onbeantwoord en de werknemers zijn nog steeds ontslagen. In het kader van onze waardig werk-campagne kwam Dara Pech, een ontslagen werkneemster van Nagaworld, naar BelgiĆ«. We gingen samen met haar op bezoek bij de Cambodjaanse ambassadeur hier in Brussel. Ook dat mocht niet baten…

Daarom willen we de druk op Nagaworld opvoeren. En daarvoor hebben we uw hulp nodig!

Via een e-mailactie gericht aan de directie (CEO) van Nagaworld moeten we laten horen dat we niet akkoord zijn met deze gang van zaken. Werknemers zijn geen gereedschap! Iedereen heeft het recht om zijn of haar stem te laten horen en te strijden voor waardig werk.

Plak de brief (in bijlage) in uw mail, teken en verstuur ze naar:

- lipkeong@lipkeong.com en ceo@nagacorp.com (CEO van Nagaworld)

- elviradames@nagaworld.com (HR Manager)

- amcambel@skynet.be (Cambodjaanse ambassade hier in Brussel)

- Ctswf_labor@yahoo.com (onze collega’s in Cambodja)

- info@socialalert.org (verzameladres bij ons)