zaterdag, oktober 28, 2006

Siem Reap

Hallo lezers,
Gisteren aangekomen in Siem Reap, een klein stadje dat dagelijks overspoeld wordt door tientallen bus-tours, allen op zoek naar de tempels van Angkor Wat. Tuk-tuk rijders trekken je bij aankomst de kleren van het lijf in de hoop dat je hen drie dagen huurt om de tempels te bekijken. Er zijn inderdaad tientallen tempels in de nabijheid van Angkor Wat en velen trekken dan ook meerdere dagen uit om een klein deel ervan te bezoeken. Straks begint het circus voor ons, met zonsondergang aan het zenith van allemaal, de pieken van Angkor Wat. Ook de minder fraaie kant van Cambodja is niet ver weg. Bij vele tempels mag je niet van het wegje afgaan uit gevaar voor landmijnen. Meer dan 10 miljoen werden er gelegd tussen 1979 en 1991 door verschillende partijen, en hun locatie werd niet vastgelegd. Daarbovenop dropte het Amerikaanse leger in de jaren 70 meer dan een half miljoen ton bommen over het land. Meer aanmoediging om braaf het wegje te volgen hebben de meesten niet nodig...

1 opmerking:

timpi zei

Ik kan het niet laten... Op de Google Sightseeing blog is net een post verschenen over Angkor Wat - een mooi overzichtje van de tempels op Google Maps.

(Je kan de beelden uiteraard nog eens dunnetjes overdoen op de super-interactieve kaart van Els en Stefaan hun reis hihi...)

grtz
pi & co