zondag, augustus 10, 2008

Kaas

Beste lezers,

Ondertussen zijn we in ons nieuw appartementje ingetrokken. De koffers zijn ongveer uitgepakt, maar veel dingen moeten nog een plaats krijgen. Ook de inrichting zal beetje bij beetje gebeuren. We zullen nog een cd-rekje moeten halen, nog een boekenrekje en nog iets om onze kleren in weg te bergen. De kleerkast die er staat is niet zo groot.

Stefaan werkt momenteel nog in Phnom Penh. Zijn kantoor in Kandal, zo’n 30 minuten rijden met het brommertje, is nog niet ingericht. Nog geen tafels en stoelen, wel al internet.
Doel van het project is, in een notedop, het helpen van de leraars wetenschappen in de lerarenopleiding, te vergelijken met de regentaten in Belgie, met het vinden en uitwerken van leuke, eenvoudig te maken experimenten. Ideeen zijn altijd welkom.
Op voorhand wisten we dat het niveau van wetenschappelijke kennis niet zo hoog ligt, maar het blijft verbazen hoe weinig kennis ze hier hebben, en hoe weinig material er voor handen is. Vaak wordt er vanbuiten geleerd, en is het inzicht beperkt.

Gisteren gaan eten met een aantal Vlamingen, en na een paar uur, draait het gesprek uit op, jaja, de politiek in Belgie. Leuk om wat landgenoten tegen te komen en ideeen uit te wisselen. Zo weten we nu ook waar we kaas kunnen vinden, soms hebben ze hier Port Salut!

2 opmerkingen:

Unknown zei

Dag Els en Stefaan,

Goed idee, zo'n blog. Zo kunnen we jullie bezigheden wat volgen! Blij dat jullie al een stulpje gevonden hebben, dat de taallessen vlotten en dat er een zwembad in de buurt is! Het opstarten van het project is een hele uitdaging, ik hoop dat het geduld en de interculturele communicatiemethoden nooit opraken!
Succes en tot lees-s,
Lies

ilse zei

Joehoe Els en Stefaan,

leuk om de gewoonten ... te leren kennen van een totaal andere cultuur. En natuurlijk ook de laatste weetjes van jullie. Nog veel studeerplezier in jullie 'ik kan lezen en schrijven' les.
Geniet van de stressloze septembermaand ginder achter.

groetjes
Ilse