zondag, augustus 03, 2008

Taalles

Hoi hoi,

De verkiezingen hebben net een week geleden plaats gehad. En er lijkt niet veel veranderd. De heersende partij, CPP, is er uit gekomen als overwinnaar en zullen waarschijnlijk opnieuw een coalitie aangaan met hun vorige coalitiepartner, funcinpec.
De oppositie trekt de resultaten van de verkiezingen in twijfel, maar daar wordt waarschijnlijk weinig gevolg aan gegeven. Het leven gaat hier dus zijn gewone gangetje.
Binnen 2 dagen verhuizen we naar ons nieuwe stulpje. Als we op ons balkon-terras zitten hebben we zicht op het zwembad van de Bulgaarse Ambassade, en achter ons ligt dan de Zweedse ambassade.
Gisteren zijn we gaan zwemmen. Direct ook een abonnement genomen. Het lijkt ons de enige mogelijke manier om hier aan sport te doen. ( joggen of tennissen bij 35 graden zien we niet echt zitten). Het zwemmen gebeurt hier altijd in een openluchtzwembad, dag in, dag uit. Zelfs bij een "plotse" bui zwemmen de mensen gewoon voort.
Onze taallessen lopen ook rustig verder. We kunnen al goeiedag zeggen en vragen hoe het gaat. De laatste les ging over de markt. Dus nu kunnen we onze appelsienen en bananen kopen op de markt en vragen hoeveel dat kost. Beetje bij beetje krijgen we iets gezegd. En, we zijn nu ook begonnen met schrijven. De getallen kennen we al en al 8 medeklinkers. Nog 24 te gaan. En dan nog de klinkers...

Els en Stefaan

3 opmerkingen:

Anoniem zei

En ge vergeet nog te zeggen dat ge de vaderlandse radio hebt gehaald! :-)

Anoniem zei

Hallo Els en Stefaan,
Alles goed ginder lees ik maar ik heb wel wa gemist ivm met jullie verblijf daar, hoelang blijven jullie daar en welk werk verrichten jullie daar.

Groetjes Jan (Keulemans)

wimkatleenstaf zei

Hey Els en Stefaan,

Blij dat we terug kunnen volgen. Stel het wel hinderachter, gisteren in Dranouter veel over jullie gepraat!

groetjes, Wim, Katleen en Staffieman