woensdag, januari 07, 2009

nieuwjaar

Hoi hoi,

Nog eens een berichtje na een lange tijd.
Met Kerstmis zijn we eens lekker gaan eten. Verse oesters als aperitief, en nadien een hoofdschotel vol met seafood. En als dessert creme met chocoladesaus.
Alleen de sneeuw en de koude ontbrak nog.
Op oudjaarsavond zijn we nog eens gaan fuiven. In een oud koloniaal huis dat ze gaan verbouwen tot een hotel. Verbouwing zijn nog niet begonnen, dus ideaal voor een fuif.
Het huis stond al jaren leeg. Er waren zelfs nog restanten van de Khmer Rouge, met kogelgaten in de muren. Een beetje luguber, maar geeft wel aan dat die periode hier nog niet zo heel lang geleden is, en dat het land toch nog wat aan het bekomen is.
7 januari, was het hier een feestdag. Het was 30 jaar geleden dat de Khmer Rouge verslagen werd.



Een tijdje terug zijn we de omstreken van Phnom Penh eens gaan verkennen. Met onze moto op tocht. Je komt al snel in landelijke dorpjes, met veel rijstvelden, en hier en daar, stukken "wet lands", duidelijk te zien op het einde van het regenseizoen.





De mensen buiten de stad wonen vaak nog in mooie houten huizen. Hoe dichter bij de stad, hoe meer stenen huizen je tegen komt. We zijn dan ook heel wat steenbakkerijen tegen gekomen. Jammer voor ons, maar de nieuwe stijl woningen is niet echt ons ding:

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey Duts,

vermits het daar later is dan hier en ik niet het risico wil lopen té laat te zijn: maak er morgen een héél fijne verjaardag van!!!

els
xxx