donderdag, januari 22, 2009

verbouwen - plat smijten en bouwen




In Cambodia is altijd wel iets te beleven. Aan de school waar ik werk, zijn er werken bezig voor een nieuw flatgebouw. Probleem, de Koreanen die dat spul daar neerzetten, hebben een stuk van de openbare weg ingenomen. Ze gaan er nl een poort plaatsen, op de weg. Hierdoor wordt de toegang tot de school bemoeilijkt. Het heeft al in de krant gestaan, er werden landmeters bij gehaald, mensen van de regering, maar de poort blijft blijkbaar staan. De school bouwt dus nu een nieuwe toegang.
En, die flatgebouwen, die gebouwd worden, zijn meestal niet onze stijl. Er worden felle kleuren gebruikt, blinkende tegels als vloer en aan de muren, enz.

Enkele weken terug moest de school ineens sluiten omdat de straten in de buurt werden afgezet. Een straat verder, is er een sloppenwijk. Deze zou ontruimd worden, en er werd protest verwacht.
Dag nadien blijkt, slopenwijk staat er nog. Mensen hier zeggen dat NGO's er tussen gekomen zijn. Geruchten gaan de ronde dat de mensen in de sloppenwijk 20000 dollar krijgen om te vertrekken en ergens anders te gaan wonen. Een groot deel van de mensen heeft het geld aangenomen, anderen niet. Maar, het blijkt een vrij ingewikkelde zaak te zijn, met heel wat controverse.

2 weken geleden heeft de politie dan , met geweld, de wijk ontruimd en alles platgebrand.

Geen opmerkingen: