woensdag, september 23, 2009

bezoek

Vorige week hadden we bezoek van een vriendin die we hebben leren kennen in Maleisie toen we gingen duiken. Ze heeft haar divemaster-brevet daar behaald en is nu nog even aan het rond reizen. Op haar vlucht naar hier trok ze enkele foto's vanuit het vliegtuig, waaruit duidelijk is hoe overstroomt Cambodia is in sommige gebieden.



Toen ze hier was zijn we ook eens gaan fietsen naar Koh Dait, een eiland in de Mekong niet ver van Phnom Penh. We vertrokken van bij ons thuis met de fiets. (wij wonen hier op het eerste verdiep van dit huis, beneden wonen de eigenaars)

We hebben een hele toer gedaan, soms wat moeilijk doordat de veldweg vol putten met water stonden, en wij er door moesten proberen te geraken, maar altijd kwamen we vriendelijke mensen tegen. De omstandigheden waarin ze leefden is niet altijd (meestal) wat het hoort te zijn, maar hun glimlach zijn ze niet kwijtgespeeld.


Na een aantal uur fietsen waren we toe aan een drankje. Een colaatje dan maar. Maar, het was niet gekoeld. Ik vraag ijs, en,.. ik krijg dat in een zakje. Nu ja, dan maar doen zoals iedereen in Cambodia, in uw zakje ijs ook de cola gieten. Uw cola is in een mum van tijd gekoeld.

Geen opmerkingen: