dinsdag, oktober 13, 2009

vrijetijdsbesteding

In het weekend hebben we wat meer tijd en dan gaan we ook wel eens shoppen. Iedereen doet dat hier ook in z'n vrije tijd. Op de markt is het niet altijd leuk, wel gezellig, maar vooral druk, kraampjes die overhoop en overvol liggen. Best vraag je wat je nodig hebt, ipv van het zelf te beginnen zoeken.

Je kan er meestal wel alles vinden wat je wil, als je maar geduld hebt.
Zo kan je er ook je avondeten kopen. En je betaalt per gewicht:



Heel wat mensen gaan graag naar de "shopping malls", maar dat is dan vooral omdat er airco is.

Hoewel dat die wel de juiste temperatuur moet hebben. Zo is er een shopping mall waar bijna geen volk is, omdat het er te koud is. Iets kopen in een shopping mall is meestal iets duurder dan op de markt. Vaak is de shopping mall hier in Cambodja een veredelde markt met airco, buiten dat de kraampjes niet zo vol liggen en er meer wandelruimte is. De winkeliers moeten hun stekje ook iets duurder betalen waardoor ze hun verkoopswaren ook wat duurder moeten verkopen dan op de markt. De Khmer spenderen dus vaak uren in shopping malls (Er zijn er denk ik 3 in Phnom Penh) zonder iets te kopen.
Voor de mensen van het plattenland is het ook een hele uitdaging, omdat de meeste van hen nog nooit een roltrap hebben gezien, laat staan dat ze er een zouden gebruikt hebben. Soms kom je dus inderdaad iemand tegen die niet meer naar beneden durft.

Geen opmerkingen: