zondag, november 29, 2009

vrije tijd 2

We hebben al eens verwezen naar de vreemde smaken van Cambodianen. Onlangs kwamen we een kraampje tegen waar ze kakkerlakken verkochten, tenminste, ik vermoed dat het dat was. In het weekend 's avonds gaan gezinnen vaak aan de rivier wandelen en picknicken. En dan kan er dus ook heel wat gekocht worden, van kakkerlakken tot eende-eieren (liefst bevrucht, dus met foetus), tot (gelukkig) gewone popcorn.



Iedereen lijkt dan op de motorfiets rond te rijden, op z'n gemakje. Ze stoppen dan ook in het midden van de baan als er iets mois te zien is, zoals deze kleurrijke fonteinen:



Mensen willen ook wel wat aan sport doen. Aangezien het overdag te warm is, moet dat om 5-6 uur , 's morgens of 's avonds, gebeuren. 's Morgensvroeg zijn we nog niet uit ons bed geraakt om dat te zien, maar 's avonds lukt ons dat aardig. Het vreemde is, dat dat gewoon in het park gebeurt, waar iedereen kan aansluiten of staan staren. (Nu ja, dit blijkt nogal Aziatisch te zijn, ook China zagen we dat)

Ze hebben zelfs een "trainer" met muziek, luidspreker. Op het einde , veronderstel ik, vraagt hij dan een kleine bijdrage.

1 opmerking:

Unknown zei

hi Els,

ja in China ben ik zo veel naar Thai Thi gaan kijken (wel 's morgens vroeg) is ook echt de moeite. Daar stonden dan ook andere groepen tussen zoals voor gewone turnoefeningen of dansen... hier kun je je dat inderdaad niet voorstellen.