zondag, april 23, 2006

Bangalore

Beste lezers,
Wijziging in onze planning. Momenteel bevinden we ons in Bangalore, hoofdstad van de zuidelijke staat Karnataka en dit na twee marathontreinritten - eentje van 22 uur naar Delhi - de stationshal van New Delhi's treinstation is een constante slaap- en wachtzaal - en eentje van 37 uur. Maar de rit was wel in stijl, meerbepaald via de Radjani Express, een van de betere en snellere verbindingen uit het Indische treinnet. Tijdens de rit is er een nagenoeg constant aan- en afgeloop van bedienden met eten, drank, kranten, lakens, chai etc.
Bangalore is een van de IT-hubs van India, een van de vlaggeschepen van de steile economische groei die het land kent. Bijna dagelijks worden beursrecords gebroken en in de centrale MG - Mahatma Gandhi - Road van de stad heerst een consumptiecultuur die zelfs ons ongewoon aandoet. Maar Bangalore is ook een stad zonder veel bezienswaardigheden, zodat we morgen verder trekken richting Hassan, en de Hoysana tempels van Harebid en Belur.

1 opmerking:

Anoniem zei

Profiterend van een stil moment in Akapella nog even meegenieten van India. Blijkbaar steeds meer een land van felle contrasten.
Ondertussen vorderen de werken aan de Vennestraat langzaam maar zeker.
Binnenkort zal het gedaan zijn met de avondlijke rust. Blijkt dat we ook nieuwe huisnummers krijgen. Verschillende Venneburen zijn ongerust dat dit een eerste stap is in de verkavelingsijver van het gemeentebestuur. Hopelijk hebben ze het niet bij het rechte eind.
Geniet ze en tot de volgende keer.
Marc