vrijdag, november 24, 2006

Last Post

Beste lezers,
Het einde van de reis komt zo stilaan in zicht. Gisteren het laatste avondmaal in Bangkok, een heerlijke Tom Yam soep langs de straat. Hier volgt ons lijstje met hoogtepunten van de tweede reishelft, verkregen door onze twee lijstjes samen te leggen. Ergernissen zitten er niet meer bij, de grootste ergernis werd trouwens meer en meer het soms onbeschofte gedrag van sommige medetoeristen.
Hier zijn de14 hoogtepunten, in willekeurige volgorde:
1. Singapore. Een hyper-performant en modern tranportnet, glimmende shopping centra en de beste zoo ter wereld er bovenop in deze stadsstaat. Het perfecte contrast na 5 maanden in India.
2. Duiken in Komodo Nationaal Park. Een leuke groep, goede monitors en subliem onderwaterleven. Dolfijnen en Manta Rays er gratis bij.
3. Sukhotai. Charmant stadje in Thailand met mooie ruines, fietsen langs de khlongs, rijstvelden en dorpjes en Ronnies Bantai Guest House als een van de beste van de reis.
4. Angkor Wat. De Khmer ruines zijn indrukwekkend en divers.
5. Kampot en Kep. Verlaten, haast spookachtige kuststadjes in Cambodja zijn getuigen van de Rode Khmers bloedige regime.
6. Zonsopgang aan de Kelimutu vulkaan, Flores. Een spectaculairdere zonsopgang is moeilijk in te beelden, aan de krater van deze vulkaan omringd door drie verschillende gekleurde kratermeren. En zeggen dat een defect minibusje het bijna had verbrod.
7. Met een slow boat de Nam Ou rivier op. De tocht van Louang Phabang naar Nongkiaew in Laos biedt een mooi zicht op het leven inn Laos.
8. De Aziatische keuken. Tom Yam soep, sticky rice, rode en groene curries, krab met greoene pepers, zwarte rijstpudding, Peking Hotpot... De lijst lekkernijen in Azie is eindeloos. Bovendien zijn de ingredienten vers, de maaltijden gekruid en de rekeningen vriendelijk.
9. Kratie. Stadje aan de Mekong in Noord-Cambodja met een prachtige omgeving, te verkennen per bromfiets.
10. Xi'an. Prachtige Chinese stad, met een indrukwekkende stadsmuur, een levendige moslimwijk en het terracottaleger op een lange steenworp.
11. De skyline van Hong Kong. Vanop de peak of vanuit de star ferry. Het zicht op de skyline van deze wereldstad is adembenemend.
12. Het karstlandschap van Yangshuo. Dit stadje in zuidwest China is omgeven door bizarre rotsformaties, te verkennen per fiets of per rivier cruise.
13. De gastvrijheid in Laos en Cambodja. Beide landen hebben hun portie terreur gehad de laatste decennia, maar dit heeft hun vriendelijkheid niet aangetast.
14. Gunung Leuser Nationaal Park. Een van de laaste refuges van de Orang Oetan, die je hier via een driedaagse trek makkelijk kan ontmoeten.
Ziezo, dit was het. Voorlopig is onze vlucht nog altijd vandaag ingepland, dus misschien komen we inderdaad wel zaterdag aan...

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Awel Els en Stafaan, wij kijken al hoopvol uit naar een film/foto avond over jullie avontuur en zijn blij dat we jullie zullen terugzien

welgekomen, je nichtje Katleen, Wim en Staffieman!!

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Se junto. Esto era y conmigo. http://nuevascarreras.com/category/cialis-generico/ cialis precio en farmacia Unire. Sono d'accordo con tutto quanto sopra-ha detto. Cerchiamo di discutere la questione. Qui, o nel pomeriggio. [url=http://nuevascarreras.com/category/cialis-generico/ ]cialis 5 mg pvp [/url]

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.