dinsdag, september 09, 2008

Regen

Hallo allen,

Het is alweer een tijdje geleden, maar hier zijn we weer. Ondertussen is onze kast, een tvmeubel, af. En we hebben bij dezelfde man ook een boekenrekje gekocht. Geweldig, al zeggen we zelf. Gecombineerd met onze nieuwe gordijnen geeft een ander zicht (er hingen lichtroos-paarse gordijnen).
Gisteren en eergisteren heeft het hier lelijk gedaan. Bliksem, donder en gieten en gieten. De straten stonden blank. Nu ja 't was telkens 's avonds rond 20u en het stopt dan wel ergens in de nacht, maar dan zit ge toch in uw bed.
Als je toch ergens naartoe wilt, is het wachten tot het over is. Of, je kan een tuktuk nemen, waarbij je de bestuurder iets meer moet betalen dan anders, omdat die wel klets nat is. Ze hebben wel een regenjasje, maar eigenlijk lijkt dat op ne grote dunne plastic zak, die dan tegen uw vel plakt. En als je die wilt uit trekken, scheurt die langs alle kanten. Nu ja, zo'n jasje kost 0.5 dollar, houdt effe de regen tegen, en als ge nat zijt, droog je hier wel snel op door de warmte.
Vandaag, en dat zijn we tot nu toe niet echt gewoon, is het al ne gansen dag aan 't regenen. In Belgie zou ik zeggen het giet, maar voor hier valt het wel mee. Daarnet zei er een Cambodjaanse: "nog een maand, dan is het regenseizoen gedaan." Nog effe geduld dus.

Groeten uit het regenachtige Cambodia

Geen opmerkingen: