zaterdag, oktober 04, 2008

Kep

Hallo allen,

Leuk om zo af en toe ook nieuws te krijgen van het thuisfront. Merci, Anne.
Vorige week hadden we een verlengd weekend en zijn we er even tussenuit geknepen en naar Kep (of Keb) gegaan. Een rustig kustdorpje. Enfin, in de week rustig, maar in het weekend veel Kmer die een daguitstap maken vanuit Phnom Penh. Ze komen dan allemaal "picnicken". Vlak aan het strand kan je dan een matje huren om je met de hele familie neer te vlijen.
Aan de "stalletjes" kan je dan iets bestellen om te eten en drinken. En aan zee is het... vis natuurlijk. Voor weinig geld kan je een heel bord grote scampi's of squid bestellen. Elk bestelden we een kleine portie, en hebben daarmee echt goed gegeten. Voor diegenen die afkomen, we zullen daar eens passeren.

Toen we thuiskwamen, kregen we van de huisbaas nog een lekkere curry. Ons verlengd weekend was te danken aan een Boeddhistische feestdag, Pchum Ben, en zij hadden een feestmaal klaar gemaakt. Dit is de feestdag, eigenlijk -dagen, waarop de Cambodjanen hun voorouders herdenken. Ze moeten hun voorouders eerbetoon gaan brengen in de pagoda's, door hen offers en eten te brengen. Velen gaan tijdens die dagen terug naar de familie. Druk druk op de weg, behalve in Phnom Penh.

Vele groeten en tot de volgende

Geen opmerkingen: