zaterdag, januari 30, 2010

Het laatste weekend dat An en Jan hier waren, zijn we gaan ontbijten naar The Shop, een belgisch bakkerijtje waar we lekkere koffiekoeken gaan eten zijn, met daar bij een lekker fruitshake.
We hebben nog een beetje aan sightseeing gedaan. We zijn langs koloniale gebouwen gepasseerd, die hier en daar in vervallen staat te zien zijn, op andere plaatsen mooi gerestaureerd. Zo wandelden we door naar Wat Phnom. Wat is Cambodjaans voor pagoda, Phnom is cambodjaans voor berg (heuvel).
De legende zegt dat er 1372 een welgestelde dame, grootmoeder Penh, was, die tijdens een wandeling 5 beelden van de Boeddha vond. Als blijk van respect heeft ze een pagoda laten bouwen, op een hevel dicht bij haar woning, waar ze de beelden plaatste. Vandaar Phnom Penh. De heuvel van Penh. Nadien werd Phnom Penh de stad die rond deze heuvel is beginnen groeien.

Aan Wat Phnom is staat er een olifant waar je een tochtje mee kan doen, mits een kleine bijdrage. Elke ochtend wandelt hij naar daar en elke avond keert hij terug naar huis. Toen An en Jan hier waren was het net de verjaardag van Sambo, de olifant. Hij (of zij?) werd 50, en dat moest gevierd worden.

Voor de gelegenheid werden monniken uitgenodigd om de olifant te zegenen. En alle kijkers werden uitgenodigd om een cadeautje mee te brengen voor de jarige.

En ook wij waren er bij (zonder cadeau, schande)

Geen opmerkingen: