woensdag, januari 06, 2010

Nieuwe jaar

GELUKKIG NIEUWJAAR!!!

We wensen iedereen het allerbeste, veel geluk, een goede gezondheid, veel plezier en liefde. En dat 2010 een prachtig jaar mag worden voor iedereen.

Een nieuw jaar brengt voor sommigen wat nieuwe dingen, maar hier in Cambodja is er nog niet veel veranderd op het gebied van corruptie en foeffelen.
Maandag, de eerste lesdag van het nieuwe jaar, was ik aan het lesgeven, toen er secretaresse binnen kwam met een mededeling voor de leerlingen. Toen ik hun vroeg om het te vertalen van het Khmer naar het Engels, kreeg ik dat zonder probleem.
De leerlingen van het derde middelbaar hebben binnen enkele weken "government" examen. Over het hele land moeten leerlingen daar aan meedoen om het diploma van het lager secundair te kunnen behalen. Om aan het examen mee te doen, moeten ze hun geboortecertificaat meebrengen. Maar, leerlingen moeten van het jaar 1996 of vroeger zijn. En daarvoor kwam de secretaresse dus langs. Leerlingen die in het derde middelbaar zitten en aan het examen willen meedoen, maar te jong zijn, moeten hun geboortejaar op hun geboortecertificaat aanpassen.
Simpel toch??

Geen opmerkingen: