vrijdag, april 14, 2006

Pelling en Kalimpong

Hallo lezers,
Na de trekking op naar Pelling, een klein stadje met weerom "eye-popping" zichten op Khanchenzhonga, de berg die iedereen anders schrijft. Hier enkele van de mooiste en oudste "gompa's" van Sikkim bezocht. Ook een bezoek gebracht aan de Denjong Pedma Choeling Academy, een school voor wezen en verlaten kinderen. Eigenlijk stonden we op het punt hier anderhalve maand vrijwilligerswerl te doen ( wetenschappen geven)toen net een regeringsambtenaar bij de school op bezoek kwam en alle lesgeefactiviteiten voor buitenlanders verbood. Geen vrijwilligerswek in Pelling dus, maar wel uit Sikkim naar Kalimpong in West-Bengalen. Weinig of geen buitenlanders hier in dit rustig stadje, waar er morgen markt is en we overmorgen vertrekken naar het Samthar plateau, een verlaten gebied aan de grens met Bhutan. De grens met Bhutan blijkt gesloten, zodat een geplande dagtrip naar Phuentsoling in het water valt.

1 opmerking:

Anoniem zei

Halla Els & Stefan,
Beetje opgelucht dat de hoogtestage zonder problemen verlopen is. Was onze eigen fout: we dachten dat jullie op pad waren in naburig Nepal en dit zit hier uitgebreid in het nieuws vanwege onlusten.
Spijtig dat het vrijwilligerswerk niet kon doorgaan, het had een boeiende ervaring geweest. Toch leuk vanwege het engagement.
Tot volgende keer.